Expertise

Stichting Beyond Words Productions

In november 2018 heb ik de stap gewaagd om groot te dromen. Samen met een fijn team van mensen ben ik Beyond Words Productions begonnen. Een professioneel Theatergezelschap waar we d.m.v dans, muziek en toneel moeilijke, persoonlijke en maatschappelijke thema’s in het theater en op locaties brengen. De ervaring heeft me als choreograaf geleerd, dat het visueel maken van problematiek enorm binnenkomt bij het publiek. We bieden rondom de voorstellingen (eigen stukken en in opdracht gemaakt op maat) ook trainingen, workshops en onderwijsmateriaal. Onze doelgroepen zijn de Zorg en Welzijn en het Onderwijs, maar vooral ook u en ik, mensen die het doorleven of er onderdeel van zijn. Meer informatie over deze stichting: www.beyondwordsproductions.nl.

Bij Beyond Words is er veel ruimte en aandacht voor talentontwikkeling voor jongeren.

Expertise in mijn praktijk m.b.t. Dans en Theater

Al 27 jaar kan ik mezelf helemaal kwijt in dans en theater maken. In het geven en ontvangen. Maar ook de plek waar ik mezelf ongelofelijk ben tegen gekomen en waarin ik heb gemerkt hoe mijn emoties enorm zijn verweven in de fysieke prestatie. Juist daarom ben ik therapeut geworden. Om juist vanuit langdurige ervaring als danseres en theatermaker anderen professioneel hulp te kunnen bieden. Ook heb ik dankzij mijn werk als dansdocente affiniteit en ervaring met het begeleiden van jongeren. Hieronder lees je meer over mijn specialisaties.

Performing Artist

Onder Performing Artist vallen dansers, acteurs, theatermakers, zangers, muzikanten en mimespelers; kortom: mensen die hun hart hebben liggen in podiumkunsten en het maken van theater.

Graag wil ik helpen en je begeleiden in het omgaan met het grote contrast tussen genieten van je vak en lijden aan je vak. Zowel de vooropleiding als de opleiding zelf zetten jou elke dag weer voor flinke uitdagingen. Je grenzen oprekken, omgaan met afwijzingen, eigenwaarde en zelfbeeld, omgaan met voeding, druk en pijn. De lijst is bijna oneindig. Maar topsport/theatersport gaat niet alleen over jou. Voor ouders met een kind die bijvoorbeeld professioneel danser wil worden, vormt dit een aanslag op hun tijd en het gezin, en is goede begeleiding cruciaal.

Het niet aangenomen worden voor een opleiding, of afscheid moeten nemen van je carrière door bijvoorbeeld je leeftijd of blessures, is een moeilijk proces. Een proces dat veel mensen niet begrijpen. Dat doe ik wel, ik heb het zelf meegemaakt en loop dagelijks met dansers en spelers mee.

Meer over mij als danseres en theatermaker lees je hier, of volg Dans- en Theaterstudio Annemieke Bais op Facebook. Zie ook www.beyondwordsproductions.nl

Burn out

Wat me de laatste jaren ook opvalt is de kans op burn out, en niet alleen onder artiesten. Eén op de zeven werknemers kampt met symptomen van een burn out. Bij jongeren en studenten is dat één op de twee.

Ik heb zelf aan den lijve ondervonden hoe zeer prestaties verweven kunnen zijn met emoties. Daarom wil ik mensen verder helpen die kampen met stress of burn out. Ik kom graag naar je toe, maar je bent ook welkom in mijn praktijk.

Speciaal voor jongeren: het coachingstraject

Het woord ‘therapie’ valt vaak zwaar bij jongeren. Maar dat wil niet zeggen dat ze geen behoefte hebben aan een sparring partner en een luisterend oor. Jongeren kunnen op zoek zijn naar hoe ze om kunnen gaan met uitdagingen, tegenslagen en grenzen. Om de drempel te verlagen werk ik met hen vaak op een andere manier: ontspannen, in een andere setting (bijvoorbeeld een wandeling, of ergens iets drinken), en waar nodig extra contactmomenten via Whatsapp of e-mail. Individuele ontmoetingen kunnen worden aangevuld met gezinsgesprekken. Ik kan uit ervaring zeggen dat het prachtig werkt!