Reviews

” Annemieke gaf me gelijk een welkom gevoel. Ze is lekker duidelijk en tegelijk betrokken en zorgzaam. Naast praten was er volop ruimte voor praktische handvaten, wat mij enorm hielp. Net als ik is zijn visueel ingesteld en dus haar manier van dingen verduidelijken gaf mij direct inzicht in wat ik deed of juist niet deed. Blij dat ik de stap gezet heb, was met een paar gesprekken weer op de rit” ( vrouw, 23 jaar)

” Ons samengestelde gezin kon wel wat hulp gebruiken, de communicatie verliep verre van prettig tussen de tieners onderling en met ons als stel. Samen een weg vinden lukte niet dus schakelde we hulp in. Annemieke heeft ons allen omarmd en we merkte dat de tieners gelijk met haar klikte. Ze spreekt de taal van hen en ook met haar humor wist ze een modus te vinden waarin we elkaar wel konden vinden. De gesprekken hebben heel wat stof doen opwaaien in ons gezin maar we zijn er als partners en als gezin heel wat sterker uitgekomen!” ( samengesteld gezin)

Ik heb de gesprekken als heel erg fijn ervaren. Ik voelde mij erg begrepen. Ook vertelde ze mij dingen die erg verhelderend waren en mij goed hielpen in het mezelf oppakken. Ben super blij dat ik met mijn hulpvraag aan de slag ben gegaan en ben er sterk uitgekomen” ( vrouw begin 20)

” Ik kwam bij Annemieke terecht omdat ik chronisch ziek ben. Haar medische achtergrond bleek in de gesprekken erg waardevol. Naast dat ze me heeft geholpen hoe met mijn ziekte omgegaan, kreeg ik ook waardevolle medische adviezen mee die me echt hebben geholpen. Ook mijn partner is meegeweest en de gesprekken samen hebben onze relatie versterkt” ( vrouw 44 jaar)

” Ik kwam bij Annemieke terecht, doordat ik al een tijd met veel onzekerheden en twijfels liep waar ik zelf niet uit kwam. Ik zag er toch wel tegenop om te gaan ‘praten’  met een psycholoog. Maar toen ik bij Annemieke kwam was dat meteen weg. Haar openheid, inleefvermogen, directheid, warmte en de huiselijke sfeer maakten dat ik me op mijn gemak voelde. Ik durfde te praten en Annemieke luisterde. Ze geeft op een hele prettige manier tips en adviezen waar je echt wat mee kunt. Het fijne vond ik dat ze vaak voorbeelden gaf uit haar eigen leven. Haar inleefvermogen is heel groot.  Annemieke heeft -zoals ze het zelf zei-, waardevolle adviezen in mijn rugtas gedaan, zodat ik zelf verder de toekomst in kan gaan, vol vertrouwen.” (jonge vrouw, twintiger)


” Dit jaar zat mijn dochter niet lekker in haar vel en liep tegen verschillende dingen aan. Hier moest iets aangedaan worden en wij kwamen terecht bij Solid Ground Hulpverlening.

Wat mij meteen al goed beviel was dat er als eerste een huisbezoek was, zodat ze mijn dochter leerde kennen in haar thuissituatie, ook wij konden onze zorgen kenbaar maken.

Mijn dochter kreeg een opdracht als huiswerk, waar ze mee aan de gang kon. De volgende paar keren waren gewoon in de praktijk en alleen met mijn dochter. Elke keer kwam ze opgelucht terug en met meer energie. De voordelen van deze praktijk zijn dat er op een gemoedelijke sfeer met alles wordt omgegaan maar toch resultaat bereikt wordt. Tevens voelt Annemieke Bais heel goed aan wat er in kinderen, tieners omgaat. Mijn dochter voelt zich nu erg goed en heeft veel aan de begeleiding gehad. Mocht ze nog een terugval krijgen gaan we zeker weer terug. Ik kan Solidgroud hulpverlening zeker bij iedereen aanbevelen.” ( moeder met dochter van 20 jaar)


“Doordat ik privé en met mijn werk in een heel verdrietige en moeilijke situatie terecht kwam, bood Annemieke me aan om eens een keer geheel vrijblijvend een gesprekje met haar te hebben. Ik ken Annemieke al een aantal jaren, het was heel vertrouwd om mijn nood en verdriet met Annemieke te delen. 

Uiteindelijk heb ik een aantal gesprekken bij Annemieke gehad; haar professionaliteit, bewogenheid en liefde voor mij was bijzonder. Doordat prive en werk twee totaal verschillende situaties waren, kon Annemieke goed de focus leggen op dat stukje waar ik op dát moment behoefte aan had. Ook gingen we praktisch aan het werk wanneer dat nodig was, waardoor ik meer inzicht kreeg in wat ik nodig had en wat bij mij zou passen. Dit heeft mij erg geholpen om te leren stil staan in wie ik ben en waar ik behoefte aan heb. Deels hierdoor heeft mijn leven een andere wending gekregen en heb ik keuzes gemaakt die ik anders niet zo makkelijk gemaakt zou hebben.” ( vrouw, 53 jaar)


“Al een tijdje zit ik niet lekker in mijn vel en heb ik moeite om daar uit te komen. Ik had al een poosje bij een psychologen praktijk gelopen maar dat was niet zo helpend als ik graag zou willen. Ik ben iemand die zich pas openstelt als ik de gene met wie ik in gesprek ben vertrouw. Dit was daar niet het geval. 

Ik ken Annemieke al door de dansschool en zij stelde voor om eens met haar te praten. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan! De gemoedelijke sfeer en haar openheid en betrokkenheid gaven mij de gelegenheid om mezelf te zijn. Daardoor kon ik gemakkelijk mijn problemen uiten. Annemieke is een heel zorgzaam persoon en dat komt in de gesprekken naar voren. Zo helpt ze mij enorm met het verlies van een dierbare. Een groot verlies wat wij instappen aan het verwerken zijn. Praten over gevoelens en dingen wat mij dwars zitten vind ik heel moeilijk en niet altijd even prettig maar juist door haar gaat dat elke keer makkelijker”. ( jonge vrouw, 21 jaar)


Door de problemen waar ik in mijn leven tegenaan ben gelopen, heb ik al veel therapieën gehad. Ik ben iemand die vaak erg druk is in het hoofd, waardoor ik vaak teveel hooi op mijn vork neem. Ik heb in die therapieën ontdekt dat ik een hoog sensitief persoon ben. 

Wat ik miste in de gewone psychosociale hulpverlening buiten Christelijke instellingen om, was de individuele benadering vanuit het Christelijk geloof. Via een traject wat ik volgde kwam Annemieke op mijn pad. Ik kon met haar heel goed vanuit het Christelijk geloof praten over mijn problemen. Ik dacht dat ik voor God juist veel dingen moest doen, om Zijn kind te zijn. Door de goede gesprekken met Annemieke heb ik geleerd dat minder voor mij meer is. Door minder te doen, kan ik me nu juist beter concentreren op mijn band met God en kan ik die dingen ook goed doen. Ik moet niet, ik mag.  
De gesprekken met Annemieke heb ik als heel erg waardevol ervaren, doordat haar inlevingsvermogen groot is en goed kan luisteren. Ik heb geleerd om mezelf te accepteren zoals ik ben, meer ‘los te laten’ en de grote waarde van stilte. Gesprekken vonden plaats in een huiselijke sfeer, wat mij heel erg aansprak. 
Vanuit mijn ervaringen zou ik Annemieke zeker aanbevelen!”